Opskrift gourmet biksemad til 2-3 personer

Mums  – dine gæst / gæster vil elske denne.

Ingredienser:

  • 400 g kartofler
  • 200 g oksekød (f.eks. filet eller mørbrad)
  • 1 løg
  • 2 spsk smør
  • 2-3 æg
  • Frisk persille til pynt
  • Salt og peber efter smag

Instruktioner:

  1. Skræl kartoflerne, og skær dem i små tern. Kog dem møre i letsaltet vand i ca. 10-15 minutter, eller indtil de er møre, men stadig faste. Dræn vandet, og lad dem køle lidt af.
  2. Skær oksekødet i små terninger, og hak løget fint.
  3. Varm en stor pande op over medium varme, og tilsæt 1 spsk smør. Steg løget, indtil det er blødt og gyldent.
  4. Tilsæt de kogte kartofler til panden, og steg dem sammen med løget i et par minutter, indtil de begynder at få en let gylden farve. Tag kartoflerne op af panden, og hold dem varme.
  5. Tilsæt resten af smørret til panden, og steg oksekødet i et par minutter, indtil det er brunet og mørt.
  6. Tilføj de stegte kartofler tilbage i panden sammen med oksekødet. Krydr med salt og peber efter smag, og steg blandingen i yderligere et par minutter for at kombinere smagene.
  7. Lav små fordybninger i blandingen, og knæk æggene direkte ned i fordybningerne. Steg æggene sammen med kartoffel- og kødblandingen, indtil de er stegte efter din præference (f.eks. spejlæg eller røræg).
  8. Pynt med frisk persille, og server straks.

Denne gourmet-biksemad er en opgraderet version af den klassiske opskrift med brug af bedre ingredienser og en finere præsentation. Velbekomme!


Udgivet

i

, ,

af

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *