Opskrift Rabarbertærte – Mums

Ingredienser til tærtedej:

  • 200 g hvedemel
  • 100 g smør
  • 50 g flormelis
  • 1 æg
  • En knivspids salt

Ingredienser til fyld:

  • 500 g friske rabarber
  • 100 g sukker
  • 1 spsk maizena (majsmel)

Instruktioner:

  1. Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.
  2. Skær rabarberstilkene i små stykker og læg dem i en skål. Drys sukkeret over rabarberne og lad dem trække i ca. 30 minutter.
  3. Imens rabarberne trækker, lav dejen. I en stor skål skal du blande hvedemel, flormelis og salt sammen. Skær smørret i mindre stykker, og smuldr det ind i melblandingen, indtil det ligner groft brødkrumme.
  4. Tilsæt ægget og ælt dejen sammen, indtil den samler sig. Form dejen til en kugle, pak den ind i plastfolie, og lad den hvile i køleskabet i mindst 30 minutter.
  5. Efter hviletiden, rul dejen ud på et let meldrysset bord, indtil den passer til din tærteform. Læg dejen i formen, og tryk den forsigtigt ned i bunden og op ad siderne. Skær overskydende dej af langs kanterne.
  6. Fordel de drænede rabarberstykker i tærtebunden. Drys maizena over rabarberne for at absorbere overskydende væske under bagning.
  7. Bag rabarbertærten i den forvarmede ovn i ca. 30-35 minutter, eller indtil tærtebunden er gyldenbrun, og rabarberne er møre.
  8. Lad tærten køle af lidt, inden den skæres i portioner og serveres. Rabarbertærten kan nydes varm eller kold og serveres gerne med en klat flødeskum eller en kugle vaniljeis.

Denne rabarbertærte er en skøn og forfriskende dessert, perfekt til foråret og sommeren. Velbekomme!


Udgivet

i

af

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *