Ingredienser:
- 600 g flæsk (gerne af god kvalitet, f.eks. nakkefilet)
- 1 kg kartofler
- 1 bdt. persille
- 50 g smør
- 3 spsk hvedemel
- 5 dl mælk
- Salt og peber efter smag
Instruktioner:
- Skræl kartoflerne og skær dem i skiver. Kog dem møre i letsaltet vand.
- Imens kartoflerne koger, skær flæsket ud i skiver og ridse sværen med en skarp kniv. Drys med salt og lad det trække i ca. 10 minutter.
- Tør sværen af og steg flæsket sprødt på panden ved middelhøj varme. Steg det gerne i smør eller olie for ekstra smag. Husk at vende flæsket undervejs, så det bliver stegt jævnt på begge sider.
- Imens flæsket steger, hak persillen fint.
- I en lille gryde smeltes smørret, hvorefter melet tilsættes under omrøring. Lad det simre i et par minutter, indtil det begynder at tage farve.
- Tilsæt gradvist mælken under konstant omrøring, indtil du har en jævn og tyk sauce. Lad saucen simre i et par minutter, så den tykner yderligere. Smag til med salt og peber.
- Når flæsket er sprødt og kartoflerne er møre, er retten klar til servering. Server det sprøde flæsk med de kogte kartofler og persillesovs på toppen.
Dette er en klassisk dansk ret, der er elsket af mange. Den kræver ikke mange ingredienser, men smagen er fantastisk. Velbekomme!
Skriv et svar