Opskrift på en lækker citrontærte – dansk stil

Her får du en Opskrift på en lækker citrontærte – dansk stil når det er bedst.

 

Ingredienser til tærtedej:

  • 200 g hvedemel
  • 100 g smør
  • 50 g flormelis
  • 1 æg
  • En knivspids salt

Ingredienser til fyld:

  • Skal og saft fra 2-3 citroner
  • 200 g sukker
  • 4 æg
  • 100 g smør
  • 2 spsk maizena (majsmel)

Instruktioner:

  1. Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.
  2. Lav dejen ved at blande hvedemel, flormelis og salt i en stor skål. Skær smørret i små stykker, og smuldr det ind i melblandingen, indtil det ligner groft brødkrumme.
  3. Tilsæt ægget, og ælt dejen sammen, indtil den samler sig. Form dejen til en kugle, pak den ind i plastfolie, og lad den hvile i køleskabet i mindst 30 minutter.
  4. Efter hviletiden, rul dejen ud på et let meldrysset bord, indtil den passer til din tærteform. Læg dejen i formen, og tryk den forsigtigt ned i bunden og op ad siderne. Skær overskydende dej af langs kanterne.
  5. Prik bunden med en gaffel, og forbag den i ovnen i ca. 10 minutter, indtil den begynder at blive let gylden.
  6. Imens dejen forbagt, lav fyldet. Pisk æggehviderne let i en skål. I en anden skål, bland æggeblommerne med sukkeret, citronsaften, citronskallen og maizena. Tilsæt smeltet smør og pisk godt sammen.
  7. Vend forsigtigt æggehviderne i citronblandingen, indtil det hele er godt kombineret.
  8. Hæld citronfyldet over den forbagte tærtebund, og bag i ovnen i yderligere ca. 25-30 minutter, eller indtil fyldet er sat og let gyldenbrun.
  9. Lad citrontærten køle helt af, inden den skæres i portioner og serveres. Pynt eventuelt med et drys flormelis eller friske bær.

Denne citrontærte er en frisk og lækker dessert, perfekt til enhver lejlighed! Velbekomme!


Udgivet

i

af

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *