Ingredienser til tærtedej:
- 250 g hvedemel
- 125 g koldt smør i tern
- 1 spsk sukker
- 1 æg
- 2 spsk koldt vand
Ingredienser til fyld:
- 4-5 æbler (skrællede, kernehus fjernet og skåret i tynde skiver)
- Saften fra 1/2 citron
- 75 g sukker
- 1 tsk kanel
- 2 spsk mel
Instruktioner:
- Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.
- Bland hvedemel og sukker sammen i en stor skål. Tilsæt det kolde smør, og brug dine hænder eller en paletkniv til at smuldre smørret ind i melet, indtil blandingen ligner groft brødkrumme.
- Tilsæt ægget og koldt vand lidt ad gangen, og rør forsigtigt, indtil dejen samler sig. Form dejen til en kugle, pak den ind i plastfolie, og lad den hvile i køleskabet i mindst 30 minutter.
- Imens dejen hviler, forbered fyldet. I en stor skål skal du blande æbleskiver, citronsaft, sukker, kanel og mel. Sørg for, at æblerne er godt dækket af sukker og krydderier.
- Når dejen har hvilet, rul den ud på et let meldrysset bord, indtil den har en diameter lidt større end din tærteform. Overfør dejen forsigtigt til din smurte tærteform, og tryk den ned i bunden og op ad siderne.
- Fordel æblefyldet jævnt over tærtebunden.
- Bag æbletærten i den forvarmede ovn i ca. 40-45 minutter, eller indtil skorpen er gyldenbrun, og æblerne er møre.
- Lad tærten køle af i formen i et par minutter, inden du forsigtigt fjerner den og lader den køle helt på en bagerist.
- Server din lækre æbletærte med en klat flødeskum eller en kugle vaniljeis på toppen, hvis ønsket.
Dette er en klassisk og velsmagende æbletærte, perfekt til enhver lejlighed! Velbekomme!
Andre er også vilde med denne kage – Jordbærkage
Skriv et svar