Jordbærkage – En kage der smager

Ingredienser til din Jordbærkage

Til kagedejen:

  • 200 g blødt smør
  • 200 g sukker
  • 4 store æg
  • 200 g mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • En knivspids salt
  • 2 spsk mælk

Til fyld og pynt:

  • Ca. 250 g friske jordbær, skyllet, tørret og skåret i skiver
  • 200 g flødeskum (pisk fløden til bløde toppe)
  • Flormelis til drys

Fremgangsmåde:

  1. Forvarm ovnen til 180 grader Celsius. Smør og mel en rund kageform.
  2. Pisk smør og sukker sammen indtil det er lyst og luftigt. Tilsæt æggene, ét ad gangen, og pisk godt efter hver tilsætning.
  3. I en anden skål, sigt mel, bagepulver, vaniljesukker og en knivspids salt sammen. Tilsæt derefter de tørre ingredienser til æggeblandingen i omgange, skiftevis med mælken. Bland forsigtigt, indtil du får en jævn dej.
  4. Fordel nu halvdelen af dejen i den forberedte form. Læg et lag jordbærskiver ovenpå dejen. Dæk med resten af dejen.
  5. Bag i den forvarmede ovn i ca. 30-35 minutter, eller indtil en tandstik indsat i midten kommer ud ren.
  6. Lad kagen køle helt af i formen, inden du tager den ud.
  7. Når kagen er kølet af, kan du sprede et jævnt lag flødeskum over toppen af kagen.
  8. Dekorer med friske jordbærskiver og drys let med flormelis.

Denne jordbærkage er en skøn kombination af luftig kage, friske jordbær og lækker flødeskum – MUMS

 


Udgivet

i

,

af