Ingredienser til din Jordbærkage
Til kagedejen:
- 200 g blødt smør
- 200 g sukker
- 4 store æg
- 200 g mel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljesukker
- En knivspids salt
- 2 spsk mælk
Til fyld og pynt:
- Ca. 250 g friske jordbær, skyllet, tørret og skåret i skiver
- 200 g flødeskum (pisk fløden til bløde toppe)
- Flormelis til drys
Fremgangsmåde:
- Forvarm ovnen til 180 grader Celsius. Smør og mel en rund kageform.
- Pisk smør og sukker sammen indtil det er lyst og luftigt. Tilsæt æggene, ét ad gangen, og pisk godt efter hver tilsætning.
- I en anden skål, sigt mel, bagepulver, vaniljesukker og en knivspids salt sammen. Tilsæt derefter de tørre ingredienser til æggeblandingen i omgange, skiftevis med mælken. Bland forsigtigt, indtil du får en jævn dej.
- Fordel nu halvdelen af dejen i den forberedte form. Læg et lag jordbærskiver ovenpå dejen. Dæk med resten af dejen.
- Bag i den forvarmede ovn i ca. 30-35 minutter, eller indtil en tandstik indsat i midten kommer ud ren.
- Lad kagen køle helt af i formen, inden du tager den ud.
- Når kagen er kølet af, kan du sprede et jævnt lag flødeskum over toppen af kagen.
- Dekorer med friske jordbærskiver og drys let med flormelis.
Denne jordbærkage er en skøn kombination af luftig kage, friske jordbær og lækker flødeskum – MUMS