Daimkage – En sjov kageopskrift

Opskrift på en lækker Daim-kage:

Den her kage vil både du og dine gæster synes om. Nem og hurtig at lave, og alle kan være med.

Vi har prøvet at lave denne et par gange, og det er en af vores favoritter.

 

 

Ingredienser:

Til kagedejen:

  • 200 g blødt smør
  • 200 g sukker
  • 4 store æg
  • 200 g mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • En knivspids salt
  • 2 spsk kakao
  • 100 g knuste Daim-barer (du kan knuse dem i en pose med en kagerulle)

Til fyld og pynt:

  • 200 g flødeost
  • 100 g flormelis
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 100 g knuste Daim-barer
  • Ekstra Daim-barer til pynt

 

 

Fremgangsmåde:

  1. Forvarm ovnen til 180 grader Celsius. Smør og mel en firkantet eller rektangulær kageform.
  2. Pisk smør og sukker sammen indtil det er lyst og luftigt. Tilsæt æggene, ét ad gangen, og pisk godt efter hver tilsætning.
  3. I en anden skål, sigt mel, bagepulver, vaniljesukker, salt og kakao sammen. Tilsæt derefter de tørre ingredienser til æggeblandingen i omgange. Bland forsigtigt, indtil du får en jævn dej.
  4. Fold de knuste Daim-barer forsigtigt ind i dejen.
  5. Fordel dejen i den forberedte form og bag i den forvarmede ovn i ca. 30-35 minutter, eller indtil en tandstik indsat i midten kommer ud ren.
  6. Lad kagen køle helt af i formen, inden du tager den ud.
  7. Imens kagen køler, kan du lave fyldet ved at piske flødeost, flormelis og vaniljesukker sammen indtil det er glat og cremet. Fold derefter de knuste Daim-barer ind i fyldet.
  8. Når kagen er kølet af, spreder du fyldet jævnt over toppen af kagen.
  9. Pynt med ekstra Daim-barer, enten hele eller knuste.
  10. Skær kagen i firkantede stykker og server!

Denne Daim-kage er perfekt til dem, der elsker kombinationen af chokolade, karamel og kage!

 

 


Udgivet

i

,

af